Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Erasmus+ Projesi İçin Girit’te Toplandı

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ünal başkanlığında Prof. Dr. Ramazan Adıbelli ve Arş. Gör. Bekir Köylü tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Yetişkin Eğitimi Komisyonu tarafından kabul edilen “Ruh ve Beden Sağlığı için Dini Destek Eğitimi (TORAL)” konulu projenin uluslararası ortaklarının toplantısı Girit Ortodoks Akademisi ev sahipliğinde 18-19 Mayıs 2022 tarihlerinde Girit Adası Hanya kentinde yapıldı.

Belçika, Polonya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan değişik kurumlarda çalışan akademisyenler ile proje ile ilgili yapılan faaliyetler değerlendirildi. Toplantının birinci gününde proje paydaşları tarafından yaklaşık iki buçuk yıl süre içerisinde yapılan teorik ve uygulamalı araştırma, inceleme ve eğitim etkinlikleri açıklandı. Pandemi kapanması nedeniyle yapılamayan yüz yüze çalışmaların çevrimiçi ortamda yürütülmesiyle ilgili tecrübeler paylaşıldı. Toplantının ikinci gününde 6-7 Haziran 2022’de Erciyes Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan son toplantı ve çoğaltıcı etkinlik konferansının planlaması ve hazırlığı yapıldı. Katılımcılara katılım belgelerinin takdimi ile toplantı sona erdi.