2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Açılış Dersi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi’nde “2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni” düzenlendi. Etkinlikte, Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu tarafından açılış dersi verildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kamil Cihan, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Diyanet İşleri Emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kamil Cihan yaptı. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kamil Cihan yaptığı konuşmada, “İlahiyat Fakülteleri kendi hakikatlerimizi bizlere öğreten hatırlatan bunun bilincine varmamızı sağlayan önemli kurumlardan birisidir ”dedi.

Dekan Cihan’ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, “Dine Hayatın İçinden Bakmak” konulu açılış dersi verdi. Bardakoğlu, öğrencilere nasihatlerde bulunarak, “İlahiyat Fakültesi öğrencileri olarak, kendinizi güzel bir şekilde yetiştirip günümüz insanlığına ışık olacak birer değerlersiniz ”dedi.

Bardakoğlu, konuşmasının ardından katılımcıların sorularına cevap verdi. Etkinlik, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kamil Cihan’ın Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’na plaket takdiminin ardından sona erdi.

12 Ekim 2022 Çarşamba