İLAHİYAT FAKÜLTESİ

Tarihçe

16 Aralık 1965 tarihinde “Yüksek İslam Enstitüsü” adıyla Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı olarak açılan ve öğretim süresi dört yıl olan yüksek okulumuz bu ad ve statü ile 17 yıl eğitim-öğretime devam etmiştir. 20 Temmuz 1982 tarih ve 41 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile İlahiyat Fakültesine dönüştürülerek Erciyes Üniversitesine bağlanmıştır. Kuruluşu aşamasında, Kayserili hayırseverlerimizin yoğun gayretleri, maddî ve manevî katkılarıyla temin edilen 140 dönümlük bir arazi üzerine, biri lojman olmak üzere dört hizmet binası yapılmıştır. Buna, İzzet BAYRAKTAR tarafından babası adına yaptırılan ve 1998 yılında hizmete açılan H. MEHMET BAYRAKTAR Hizmet Binası ilave edilmiştir. Fakültemizin şu anda 12.000 metrekarelik kapalı alanı bulunmaktadır.