×
TR EN
İlahiyat Fakültesi 57. Dönem Mezunlarını Verdi
İlahiyat Fakültesi 57. Dönem Mezunlarını Verdi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi 2024-2025 eğitim-öğretim yılı 57. dönem mezunlarını verdi. Program kapsamında 250 öğrenci mezun oldu.

Erciyes Kültür Merkezi’nde de gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cevdet Kırpık, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kamil Cihan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mücahid Soyak ile akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran-ı Kerim Tilaveti’nin ardından mezuniyet töreninin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Erciyes Üniversitesi'nin köklü bir geçmişe sahip olduğu belirterek, İlahiyat Fakültesi’nin üniversitenin önemli fakültelerinden olduğuna dikkat çekti.

Rektörümüz Prof. Dr. Altun, şunları kaydetti: “İlahiyat fakültemizin yapmış olduğu çalışmaları ben çok önemsiyorum. Özellikle gençlerimizin, toplumumuzun daha da bilinçlenmesi, dinini daha da anlaması ve daha da bütünleşik hale gelmesi için sizlere ne kadar görevler düştüğünü de hatırlatmak istiyorum. Çünkü gerçekten manevi değerlerine bağlı olan ve atasını, geçmişini bilen, ebeveynlerine ahde vefa örneği gösteren, geçmişlerine ahde vefa örneği gösteren toplumlar, her zaman için tarih sahnesinde kalmaya devam edecektir. O nedenle bu manada İlahiyat Fakültemizin genç mezunlarını tebrik ediyorum.”

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kamil Cihan da törende yaptığı konuşmasında fakülteleri hakkında bilgiler vererek, mezun olan öğrencileri tebrik etti. Dekan Prof. Dr. Cihan, “İlahiyat eğitimi sadece bilgi aktaran bir eğitim değil, aynı zamanda ruhu vicdanı şekillendiren insanı hem kendine hem de topluma karşı daha duyarlı hale getiren bir eğitimdir. Öğrencilerimiz artık sadece bir unvana değil, aynı zamanda bir sorumluluğa da sahip olmaktadırlar. Onlar bugün mezuniyetleriyle birlikte sadece bir diploma değil, bunun yanı sıra bir sorumlulukla da teslim almakta. Bu sorumluluk, bilgiyi temsil etme, mazlumun sesi olma ve hakikati savunma sorumluluğudur.”

Konuşmaların ardından tören, dönem birincisi Yusuf Işkın’ın mezuniyet kütüğüne plaket çakması, mezun öğrencilere diploma takdiminin ardından sona erdi.



04 Temmuz 2025 Cuma
Toplam 0 görüntüleme