Azami Öğrenim Süresini Tamamlayan Ancak Mezun Olamayan Öğrenciler İçin Ek Sınav

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının "Ek Sınav" konulu yazısına buradan erişebilirsiniz.

"6569 Sayılı Kanun ile 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 44. Maddesinde yapılan değişiklik sonucunda azami süreler sonunda kayıt silme durumuna gelen son sınıf öğrencilerine başarısız oldukları veya hiç almadıkları dersler için iki ek sınav hakkı tanınmıştır. Söz konusu Kanunun maddesinin uygulama esasları Üniversitemiz Senatosunun 03/02/2022 tarihli ve 03 sayılı toplantısında "Azami Öğrenim Süresini Tamamlayan Ancak Mezun Olamayan Ön Lisans ve Lisans Son Sınıf Öğrencileri İçin Uygulama Usul ve Esasları" kabul edilerek yürürlüğe girmiştir.

2021-2022 eğitim - öğretim yılı Bahar yarıyılı sonunda "Azami Öğrenim Süresini Tamamlayan Ancak Mezun Olamayan" Fakülteniz/Meslek Yüksekokulunuz öğrencilerinden 1. si 02-15 Ocak 2023, 2. si 30 Ocak - 12 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılması planlanan 2 ek sınava girmek için 2022-2023 eğitim - öğretim yılı Güz yarıyılında başarısız oldukları dersler için 226 koduyla seçmiş oldukları derslere eğitmen ataması yapılması gerekmektedir."

03 Kasım 2022 Perşembe